Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2008

Πλατφόρμα VIDEO8

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου PLATFORMA VIDEO8 θα διεξαχθεί φέτος στην «Τεχνόπολις» στο Γκάζι, από τις 7 μέχρι τις 10 Νοεμβρίου 2008, υπό την αιγίδα της Πρεσβείας των ΗΠΑ και σε συνεργασία με το Δήμο Αθηναίων.
Αυτή τη χρονιά, το Διεθνές Φεστιβάλ θα φιλοξενήσει δύο διαγωνιστικά μέρη: την Επιολή Πλατφόρμα, που περιλαμβάνει 20 ταινίες επιστημονικής φαντασίας, ντοκιμαντέρ και κινουμένων σχεδίων, που διαγωνίζονται για το μεγάλο έπαθλο. Τον νικητή του μεγάλου επάθλου θα επιλέξει τετραμελής διεθνής κριτική επιτροπή.
Ο διαγωνισμός για το Βραβείο Κοινού περιλαμβάνει 90 ταινίες όλων των μηκών και των ειδών, όπως και πειραματικές προσπάθειες. Με το τέλος κάθε προβολής, το κοινό θα καλείται να ψηφίσει την ταινία της προτίμησής του σε μια ειδικά διαμορφωμένη κάλπη.
Μέρος της
PLATFORMA VIDEO8 είναι επίσης και μια σειρά από κινηματογραφικά αφιερώματα και παρουσιάσεις, από εκπροσώπους ανεξάρτητων κινηματογραφικών διοργανώσεων από διάφορες περιοχές του κόσμου.
Επίσης, το Βλέμμα στο Ισραήλ είναι μια προσπάθεια ιχνηλάτησης της κινηματογραφικής ταυτότητας του σύγχρονου Ισραήλ. Μια ενότητα αφιερωμένη στο εθνογραφικό ντοκιμαντέρ είναι ο «Athropos» και «Πυρήνες» είναι η παρουσίαση του έργου ανεξάρτητων ομάδων οπτικοακουστικών δημιουργών.
//

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου