Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2009

Η φάρσα της οδού Γουόλγορθ

Συνεχίζονται σε εντατικούς ρυθμούς οι πρόβες του έργου του Έντα Γουόλς «Η φάρσα της οδού Γουόλγουορθ» υπό τη σκηνοθετική καθοδήγηση του Έκτορα Λυγίζου.
Το έργο θα παρουσιαστεί από την Εταιρία Θεάτρου Συν, Επί (+,Χ) στο «Από Μηχανής Θέατρο» για πρώτη φορά στην Ελλάδα, παράλληλα με το πρόσφατο ανέβασμά του στο Εθνικό Θέατρο του Λονδίνου.
"Μια ιστορία που αξίζει να ειπωθεί και να ξαναειπωθεί μέχρι να γίνει θρύλος": λόγια του Ντίνι, ενός από τους χαρακτήρες της φάρσας, που θα μπορούσαν να είναι ο υπότιτλος ενός έργου με 4 πρόσωπα, 10 χαρακτήρες και δεκάδες μεταμφιέσεις.
Ένας 50άρης Ιρλανδός βρίσκεται 20 χρόνια μετανάστης στο Λονδίνο, συναισθηματικά και διανοητικά όμως, παραμένει καθηλωμένος στην τελευταία μέρα της φυγής του από την Ιρλανδία.
Κοντά του έχει τους δύο γιους του, τους οποίους αναγκάζει να ζουν σε καθεστώς ασφυκτικής προστασίας από κάθε τι που φέρει η «Νέα Πατρίδα» αποτρέποντας την έξοδό τους στον «έξω κόσμο» και που υποχρεώνει να συμμετέχουν σε μία παρενδυτική φάρσα αναπαράστασης της οικογενειακής ζωής πίσω, στο σπίτι.
Πολύ νωρίς στο έργο το ρομαντικό παραπέτασμα μιας φαινομενικά πρωτόγονης, στο βάθος όμως νοσηρής και βάρβαρης νοσταλγίας πέφτει αποκαλύπτοντας έναν υπνωτιστικό εφιάλτη, που οι παροικούντες την κόλαση που μόνοι πλάσανε θα παίξουν για τελευταία φορά: το μακάβριο θέατρο εν θεάτρω οδηγείται στη μόνη λύση:στη φονική λύτρωση, στον λυτρωτικό φόνο.Δραματολογικά βρισκόμαστε στην καρδιά του σύμπαντος του Έντα Γουόλς.
Υφολογικά πατάμε στο γνώριμο έδαφος της φάρσας: συμπτώσεις, φρενήρεις ρυθμοί, απαιτητική δράση, εσφαλμένες ταυτότητες, στακάτη πλοκή - όλα συμπλέκονται με αξιοθαύμαστη βιρτουοζιτέ με τις προσωπικές ανησυχίες του συγγραφέα, με αποτέλεσμα ένα μαγικό tour-de-force, που η Συν, Επί (+,Χ) έχει τη χαρά να συστήσει πρώτη στο ελληνικό κοινό.
Τη μετάφραση του έργου υπογράφουν η θεατρολόγος Κατερίνα Κωνσταντινάκου και ο σκηνοθέτης Έκτορας Λυγίζος, τα σκηνικά και τα κοστούμια η Μαγιού Τρικεριώτη, τους φωτισμούς ο Max Penzel, τ ην κίνηση η Μαριέλα Νέστορα.
Θα παίξουν οι: Νίκος Γιαλελής, Γιώργος Ζιόβας, Θύμιος Κούκιος και Ντέμπορα Οντόγκ.
Προγραμματισμένη πρεμιέρα: Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2008Παραστάσεις : Τετάρτη έως Σάββατο, ώρα 21:00
Κυριακή, ώρα 19:00Τιμή Εισιτηρίου : 20,00 ευρώ - Φοιτητικό : 14,00 ευρώ
ΑΠΟ ΜΗΧΑΝΗΣ ΘΕΑΤΡΟΑκάδημου 13 ΑθήναΤηλ. 210 5237297

info@syn-epi.com

Το πρότεινε η Άννα Μισοπολίνου στο Σεμινάριο ΓΚΡΟΤΟΦΣΚΙ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου