Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2009

Το νέο πλαίσιο της κατάληψης Σ.Κ.Τ Θεατρικών Σπουδών


Η Κατάληψη της ΣΚΤ Ναυπλίου χαιρετίζει όσους προτίθενται να σπαταλίσουν κάτι παραπάνω από ένα δάκρυ για την υπόθεση της ελευθερίας και ποτέ δεν ξεχνά να διαολοστείλει τους καριερίστες, τους ωραίους, στις καλές τους προθέσεις, κοιμωμένους, όσους ξαγρυπνούν για την υπόθεση της εξουσίας καθώς και τους υπόλοιπους υπηκόους.
Θα εξηγήσουμε πως για την ελευθερία αποκλειστικά παθιαζόμαστε και τα υπόλοιπα θα μας τα εξηγήσουν τα ΜΜΕ.


Καλό Πανεπιστήμιο είναι μόνο το ανοιχτό Πανεπιστήμιο.

Ανοιχτό μπορεί να είναι το ο,τιδήποτε. Ανοιχτό Πανεπιστήμιο μπορεί να είναι μόνο ένα Πανεπιστήμιο. Η κατάληψη ενός Πανεπιστημίου είναι έγκλημα κατά της ελευθερίας, η κατάληψη ενός σωρού από άλλοθι, εξουσίες, διαστρεβλώσεις και τούβλα είναι μια πρακτική στην υπηρεσία της.
Πανεπιστήμιο είναι ο χώρος μια ανεξάρτητης και άρα αυτοδιοικούμενης κοινότητας ελέυθερων ανθρώπων, πλάι στην κοινωνία, στην υπηρεσία της κοινωνίας. Μπορεί να είναι μόνο το σύνολο ελέυθερων θεσμών, ελέυθερων πρακτικών, ελεύθερης έρευνας, ελεύθερης διακίνησης ιδεών και ελεύθερων ανθρώπων. Ο,τιδήποτε λιγότερο ονομαστεί Πανεπιστήμιο αποτελεί προσβολή της αλήθειας και άρα εγκληματική απόπειρα κατά της ελευθερίας και του ανθρωπισμού και ως εκ τούτου απαγορεύουμε την λειτουργία του.

Οι συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου είναι εξορισμού υπάλληλοι-σκλάβοι των συμφερώντων των αφεντικών τους. Συμβασιούχοι-σκλάβοι εργαζόμενοι αδυνατούν να υπηρετήσουν την υπόθεση της ελευθερίας και αποτελούν ντροπή για ένα Πανεπιστήμιο είτε εννοούνται οι καθηγητές είτε εννοείται η καθαρίστρια. Για την ελευθερία εργάζονται ελεύθεροι άνθρωποι και απαιτούν ανθρώπινες συνθήκες, ανθρώπινους μισθούς.


Καμία δομή εξουσίας δεν είχε ποτέ το προνόμιο της αλήθειας και άρα καμία επιτροπή σοφών, καμία αντιπροσωπία καμία οικογενειοκρατία κανένα επταμελές δεν έχει θέση στο Πανεπιστήμιο.
Θα τους πετάξουμε έξω όχι νομότυπα αλλα ριζοσπαστικά. Αδιαφορούμε για την νομοθεσία του κράτους γιατί δεν δικαιούται να νομοθετεί στο Πανεπιστήμιο. Στόχος είναι η απελευθέρωση του ανθρώπου.
Κανένας ισχύων νόμος δεν την πέτυχε γιατί κανένας ισχύων νόμος δεν την επεδίωξε.

Νόμος είναι η θέληση της εξουσίας διατυπωμένη με τρόπο που να καθίσταται δυσνόητη. Απευθύνεται στους εξουσιαζόμενους αποκλειστικά και σε τίποτα δεν περιορίζει την ίδια. Οι φόνοι μεταναστών, ανηλίκων και αδέσποτων σκυλιών δεν απαγορεύονται εξίσου, όταν όλα αυτά τα υποκείμενα προσβάλουν την αισθητική της εξουσίας και δολοφονούνται από την αστυνομία ή τον στρατό. Κάποιοι το θυμηθήκαν τον Δεκέμβρη, κάποιοι δεν το ξεχάσαμε ποτέ.
Την εξουσία νομιμοποιεί μόνον η ισχύς των όπλων της.
Τα όπλα, φοβόμαστε, νομιμοποιούν μόνο εξουσίες.


Οι λευκές σελίδες και οι καλές προθέσεις σας, δεν είναι προαπαιτούμενο καμίας συζήτησης για την παιδεία. Μόνο προαπαιτούμενο είναι η ελευθερία. Οι σελίδες και οι προθέσεις των μεσολαβητών είναι βαμμένες στο αίμα ανθρώπων. Είναι βουτηγμένες στα εγκλήματα των εντολέων σας.

Όσο τα Πανεπιστήμιά σας παράγουν υπαλλήλους (καταρτισμένους ή μη) θα τα πολεμάμε. Καλά θα κάνετε να νιώθετε άβολα.


Όσο οι πρακτικές του κράτους αποτελούν διαρκές έγκλημα κατά της ελευθερίας, τόσο η ανάγκη ενεργοποίησης του ασύλου θα είναι διαρκής. Η κατάληψη θα διαρκεί όσο η εξουσία δεν υποχωρεί.

Η εξουσία δεν έχει άλλοθι γιατί δεν τα χρειάζεται, έχει όπλα γιατί τα χρειάζεται.

Το κράτος, απολύτως απροσχημάτιστα, επιτίθεται στην ελευθερία. Οι αγωνιστές οφείλουμε, εντελώς απροσχημάτιστα, να εξορίσουμε την εξουσία από κάθε άσυλο. Δεν αρνούμαστε την έπαρση, γιατί η έπαρση αυτή, παιδί του αγώνα μας για ελευθερία, δεν μας τυφλώνει. Βλέπουμε καθαρά τον μόνο υπολογίσιμο αντίπαλο, την σαπίλα που φυτέψατε μέσα μας όταν το πνεύμα μας, ακόμη, ήταν πνεύμα παιδιού. Βλέπουμε το τέρας της αρετής και της σύνεσης που προσπαθεί να θεριέψει και να πνίξει το μυαλό μας.
Η έπαρση είναι μια κατάρα που βαραίνει τον αγώνα μας.
Ο αγώνας μας είναι ευλογημένος.


(Την ευλογία της εκκλησίας δεν την υπολογίζουμε. Την ευλογία της εκκλησίας αποζητούν οι προσκυνημένοι).

Δημιουργούμε φράξια ελευθερίας. Όποιος έχει δυσανεξία στην ελευθερία (καριερίστας ή εξουσιαστής) θα αποχωρήσει. Και θα αποχωρήσει από μόνος του μόλις πετύχουμε ελευθερία.


ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ
ΑΡΝΗΣΗ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ ΧΩΡΙΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ
ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΝΟΜΟΥ
ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΚΑΘΕ ΝΟΜΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ
ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΜΑΤ ΚΑΙ ΟΠΚΕ
ΑΦΟΠΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Κατά συνέπεια του παραπάνω σκεπτικού προτείνουμε στους τοπικούς Καίσαρες:

>Να βρουν μία οριστική λύση στο ζήτημα της δωρεάν σίτισης.

>Να βρουν μία οριστική λύση στο ζήτημα της δωρεάν στέγασης.

> Να βρουν χρηματοδότηση των πρακτικών εργασιών.

>Να βρουν χρηματοδότηση για το πρόγραμμα Εράσμους.

>Να μονιμοποιήσουν καθηγητές σχετικούς με το αντικείμενο της σχολής.
>Να βρουν το χαμένο τμήμα εικαστικών

>Να άρουν όποιον διορισμό έγινε στο όνομα της οικογένειας
(της πατρίδας ή της θρησκείας).

>Να βρουν ίσως και ευθιξία όσοι πρόδωσαν το Πανεπιστήμιο.
(Κι όλα αυτά προτού τους παραιτήσουμε εμείς)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου