Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2009

Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΜΑΣ ΜΙΛΑΕΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΚΕ



Τι μας λέει, τι μας λέει.

Εδώ και 20 μέρες ένας πυρήνας ελεύθερων πολιτών, ευχάριστων φοιτητών και πολύχρωμων χαρταετών, συνδέθηκε κάτω στο Ναύπλιο. Πρόκειται για μια ομάδα που προτίθεται να προβεί σε αυτοδιαχείριση της διάνοιας. Πρόκειται για μια ομάδα που βήμα με το βήμα θέτει σε λειτουργία το Πανεπιστήμιο και το άσυλο, το φυσικό περιβάλλον του ελεύθερου πνεύματος.

Η αστυνομία και ο καλός Κομμουνιστής. (Αληθινή ιστορία)

Ρωτήστε, ακόμη κι αν δεν έχετε την απορία, ποιος μπορεί να ενοχληθεί από την αυτονόμηση, την αυτενέργεια και από την κάθε έκφανση ελευθερίας. Είναι η Αστυνομία (Η Αστυνομία). Ποιος θα δοκιμάσει να καθαρίσει τον παραλογισμό της ευημερούσας πόλης από κάθε φωσφορίζων λεκέ. Είναι οι μικροαστοί (Η Αστυνομία).

Ποιος θα επιχειρήσει να σπάσει μια αυτόνομη κατάληψη. Ποιος θα θελήσει να σπάσει τα μυαλά μας. Ποιος θα νοιώσει αρμόδιος για μια επίθεση στο νεογνό άσυλο; Είναι το ΚΚΕ (Η Αστυνομία).

Την Τρίτη 10 Φεβρουαρίου, μετά από δεκαεννιά(19) ημέρες εκκωφαντικής απουσίας, μετά από δύο(2) εκκωφαντικές αποχωρήσεις από τις Γενικές Συνελεύσεις, το Κόμμα επέστρεψε με άγριες διαθέσεις. Μια ομάδα αστυνομικών, μεταμφιεσμένων σε αφισοκολλητές εισχώρησε με αφίσες της ΠΚΣ στο Κατειλημμένο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών Ναυπλίου, προκαλώντας καίριο πλήγμα στην αισθητική των κατοίκων του. Με πρόφαση το άσυλο, υπερασπίστηκαν την χυδαία επίθεσή τους, χρησιμοποιώντας ως και γροθιές (με πρόφαση το άσυλο). Το κλίμα βάρυνε αρκετά ώστε τα ΚΝΑΤ (κάτι γελοίοι εργατοπατέρες, εξοπλισμένοι με θράσος και φρεσκοσιδερωμένες εργατικές φορεσιές) παρουσιάστηκαν με απροκάλυπτη την πρόθεση τρομοκρατίας και την απειλή άσκησης βίας. Μικρά κορίτσια και αγόρια ένοιωσαν το χέρι του ΚΚΕ στα πρόσωπα, στους λαιμούς και στα μυαλά τους. Δεν θα έμεναν για πολύ μέσα.

Όταν δεν μπορεί η ΠΚΣ, όταν η ΚΝΕ αποτυγχάνει, όταν τα ΚΝΑΤ αδυνατούν να ελέγξουν την κατάσταση, τότε ποιος;

-Ποιος; Η Αστυνομία αυτοπροσώπως.

Την ώρα που οι εργατοπατέρες περνούσαν την έξοδο, η Αστυνομία αυτοπροσώπως στάθμευσε σε απόσταση τριάντα (30) μέτρων από το άσυλο. Ίσως περνούσαν τυχαία. Λογική όμως είναι μια τέτοια σύμπτωση. Η πρόταση της κυβέρνησης, δια στόματος Ευριπίδη Στυλιανίδη, ήταν λήξη των Καταλήψεων και εναλλακτικές μορφές διαμαρτυρίας (πχ. εκθέσεις στην "φωνή των μαθητών"). Η πρόταση της ΚΝΕ, διά στόματος Ιωσήφ Στάλιν, ήταν λήξη των Καταλήψεων και εναλλακτικές μορφές αγώνα (πχ.;). Η πρόταση της Αστυνομίας, διά χημικών και ροπάλων, ήταν λήξη των Καταλήψεων και εναλλακτικές μορφές ταξικής πάλης (πχ. φόνοι και επιθέσεις με οξύ).

Το ΚΚΕ, η Κυβέρνηση και η Αστυνομία συναντήθηκαν όλως τυχαίως στην διάθεση για εναλλακτικότητα και λήξη των Καταλήψεων. Τι θα εμπόδιζε μια τυχαία συνάντησή τους έξω από το άσυλο;

Τίποτα παλικάρια μου.


Καταληψιες





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου