Παρασκευή, 27 Φεβρουαρίου 2009

ερχεται η διοικούσα στο Ναύπλιο...

...λάβαμε mail
Παρασκευή, 27 Φεβρουαρίου 2009.Προς όλα τα μέλη
της Πανεπιστημιακής Κοινότητας
του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών
Αγαπητοί Φίλες και Φίλοι Φοιτητές/Φοιτήτριες
Μέλη ΔΕΠ και Διοικητικό Προσωπικό
του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών,


Η Διοικούσα Επιτροπή, στη συνεδρίασή της στις 23-2-2009, συζήτησε διεξοδικά το θέμα της συνεχιζόμενης κατάληψης του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών στο Ναύπλιο, γεγονός που με προβληματισμό και πικρία σχολιάστηκε από όλα τα παρόντα μέλη της Δ.Ε., τα οποία ομόφωνα συμφώνησαν:
• Στο γεγονός ότι η παρατεταμένη κατάληψη, αναστέλλοντας κάθε διδακτική δραστηριότητα, δημιουργεί αυτομάτως προβλήματα στο σπουδαστικό και εξεταστικό πρόγραμμα των φοιτητών.
• Στην επισήμανση ότι το Τμήμα αυτό εγκαταστάθηκε και λειτούργησε σε κτήρια που ευγενώς παραχωρήθηκαν από τον Δήμο των Ναυπλιέων, ενώ για τη μόνιμη εγκατάστασή του έχουν προσφερθεί εκατό περίπου στρέμματα από την Νομαρχιακή και Τοπική Αυτοδιοίκηση Αργολίδας και έχει εξασφαλισθεί η σχετική χρηματοδότηση, ύψους δέκα περίπου εκατομμυρίων.
• Στη διαπίστωση ότι το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών έχει πλαισιωθεί από διδακτικό και διοικητικό προσωπικό υψηλού επιπέδου, θέτοντας έτσι βασικές προϋποθέσεις για τη μελλοντική ανάπτυξη και δημιουργία ενός σύγχρονου Τμήματος με πανελλήνια αναγνώριση.
• Στην παραδοχή ότι το συγκεκριμένο Τμήμα αντιμετωπίζει πιεστικότερα και εντονότερα τα γνωστά θέματα που σχετίζονται με τα πρώτα χρόνια λειτουργίας – όπως αυτό συμβαίνει και συνέβη και στο παρελθόν για όλα τα Πανεπιστήμια. Συγκεκριμένα μερικά από αυτά τα ζητήματα είναι:
o Η μεταφορά των φοιτητών από το Ναύπλιο προς το Τολό με το νυχτερινό λεωφορείο: ο Δήμαρχος Ναυπλίου και ο Πρόεδρος του ΚΤΕΛ δεσμεύθηκαν ότι θα υπάρχει δρομολόγιο μέχρι και τις εννέα και μισή το βράδυ για την εξυπηρέτηση των φοιτητών.
o Η στέγαση των φοιτητών: μέχρι την οριστική εγκατάσταση των φοιτητών σε φοιτητικές εστίες, είναι ένα μείζον θέμα για την πανεπιστημιακή μας κοινότητα. Έχουμε ζητήσει μέχρι τώρα επανειλημμένως προσφορές για ενοικιαζόμενα δωμάτια στην πόλη του Ναυπλίου, και εξετάζουμε και μελετούμε σοβαρά όλες τις προτάσεις που μας γίνονται, όπως η προσφορά που έχει υποβάλει ένα παλαιό ξενοδοχείο. Βασική προϋπόθεση είναι να πληρούνται οι προϋποθέσεις ασφάλειας και υγιεινής που προβλέπονται από τη συγκεκριμένη νομοθεσία.
o Η κάλυψη του υπαίθριου χώρου δίπλα στο διδακτήριο: έχουν παρουσιαστεί προβλήματα έγκρισης από την Πολεοδομία και είμαστε σε συνεργασία με τον Δήμο για την εξεύρεση λύσης. Παράλληλα επανεξετάζεται το θέμα της χρήσης του εστιατορίου που βρίσκεται στο απέναντι αθλητικό κέντρο.
Η Διοικούσα Επιτροπή πιστεύει και υποστηρίζει ότι όλα τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας, διδακτικό προσωπικό, φοιτητές και διοικητικό προσωπικό, πρέπει να ενώσουν τις φωνές και τις δυνάμεις τους για να προστατεύσουν και να προασπίσουν το κύρος αυτού του Τμήματος και να αγωνιστούμε όλοι μαζί για να αποφευχθεί η δυσφήμιση και η υποβάθμιση ενός από τα σημαντικότερα Τμήματα του Πανεπιστημίου μας. Βασική όμως προϋπόθεση για να βρεθούν λύσεις σε όλα τα προβλήματα είναι οι πόρτες των Πανεπιστημίων να μένουν ανοιχτές, ώστε να δίνεται η ευκαιρία σε όλους να διατυπώνουν τις απόψεις και τις προτάσεις τους με ήρεμο διάλογο, προκειμένου σε ένα συναινετικό κλίμα να εντοπιστούν οι δυσκολίες και να εξευρεθούν λύσεις.
Για όλους τους πιο πάνω λόγους, η Διοικούσα Επιτροπή αποφάσισε να προσκαλέσει όλα τα μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας του Τμήματος των Θεατρικών Σπουδών σε συνάντηση προβληματισμού και διαλόγου την Πέμπτη, 5 Μαρτίου και ώρα 12:00 στο χώρο των διδακτηρίων στο Ναύπλιο.Με ιδιαίτερη εκτίμηση,
Ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής
Του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου,


Καθηγητής Κωνσταντίνος Δημόπουλος.

5 σχόλια:

 1. Άντε, να δούμε....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΠΟΣΗ ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΑΚΟΜΗ?
  ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΑΚΡΙΒΑ ΕΝΟΙΚΙΑ ΟΤΑΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΦΤΙΑΧΤΟΥΝ ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΕΣΤΙΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ?
  ΑΦΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ?
  ΥΠΑΡΧΟΥΝ Η ΕΞΑΝΕΜΙΣΤΗΚΑΝ?
  ΠΟΣΗ ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΑΚΟΜΗ?
  ΠΟΣΗ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ti egine stin suneleusi ?tha anoicsei i sxoli?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. μην ερθει πολυ μονο και παθουμε τιποτα γραμμενους μας εχουν..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ηθελα να ρωτησω πόσα μαθήματα έχει για να παρεις πτυχιο το θεατρικο σπουδων Ναυπλιο? ευχαριστω!

  ΑπάντησηΔιαγραφή