Παρασκευή 15 Μαΐου 2009

Art Athina 2009


ART-ATHINA 2009-Διεθνής Συνάντηση Σύγχρονης Τέχνης



Φέτος συμμετέχουν 60 γκαλερί από 12 χώρες, με έργα περισσότερων από 300 καλλιτεχνών. Η 15η ART-ATHINA διεξάγεται από τις 21 έως και τις 24 Μαΐου 2009 στο Κλειστό Φαλήρου (γήπεδο TaeKwonDo), Ολυμπιακά Ακίνητα, στο Φαληρικό Δέλτα. Ο νέος χώρος προσφέρει πληθώρα εκθεσιακών δυνατοτήτων, άνετο δωρεάν parking και εύκολη πρόσβαση με τα μέσα μαζικής μεταφοράς.


Προγραμμα:



Ένας από τους σημαντικότερους στόχους της ΑRΤ-ΑΤΗΙΝΑ είναι η ανάδειξη των νέων καλλιτεχνικών τάσεων και προβληματισμών στη σύγχρονη τέχνη διεθνώς, καθώς και η ενεργοποίηση διαύλων επικοινωνίας και ζύμωσης με το εικαστικό περιβάλλον. Έτσι, στο πρόγραμμά της, η ΑRΤ-ΑΤΗΙΝΑ συμπεριλαμβάνει παράλληλες δράσεις – εκθέσεις, ομιλίες, περφόρμανς εντός και εκτός του εκθεσιακού της χώρου.


10 Όψεις της Ελληνικής Φωτογραφίας - Σύγχρονες Τάσεις Δημιουργίας σε επιμέλεια Βαγγέλη Ιωακειμίδη & Jean-Pierre Giustο Βασική παράλληλη έκθεση μέσα στο χώρο της ART-ATHINA. Παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και περιλαμβάνει 100 έργα 10 Ελλήνων φωτογράφων, διαμορφώνοντας έτσι μία αφήγηση της πρόσφατης ελληνικής εικαστικής δημιουργίας. Συμπαραγωγή του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης και του Théâtre de la Photographie et de l’Image.(Εκθεσιακός χώρος: TaeKwonDo)


ΟΠA 0.2 (on πerformance art): Re-Think / Re-Use / Re-Μake: Προτάσεις και Δυνατότητες της Σύγχρονης Περφόρμανς Το φεστιβάλ της δημιουργικής ομάδας του Bios εντάσσεται στο φετινό πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων της ΑRT-ΑΤΗΙΝΑ. Το ΟΠΑ 0.2 επιχειρεί να αποτελέσει δημιουργική πλατφόρμα για την προβολή και έρευνα σύγχρονων προσεγγίσεων πάνω στην τέχνη της περφόρμανς, μέσα από προβολές, αφιερώματα και διαλέξεις.(Εκθεσιακός χώρος: TaeKwonDo, Bios)


Ύμνος στη Σκιά σε επιμέλεια Paolo Colombo Η έκθεση εντάσσεται στο παράλληλο πρόγραμμα της ART-ATHINA 2009. Ανιχνεύει τους παραλληλισμούς μεταξύ της παράδοσης του θεάτρου σκιών και του νέου αφηγηματικού πνεύματος στη σύγχρονη τέχνη. Η έκθεση διοργανώνεται από το Μουσείο Μπενάκη σε συνεργασία με το Ελληνικό Φεστιβάλ, το Irish Museum of Modern Art και το Istanbul Modern. Με την υποστήριξη του Ευρωπαϊκού προγράμματος CULTURE 2007-2013.(Εκθεσιακός χώρος: Μουσείο Μπενάκη, 22
Μαΐου - 26 Ιουλίου)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου