Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Προς πρωτοετείς φοιτητές:

Αύριο, Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου '11, στις ο8.οο μ.μ. θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση προς τους πρωτοετείς, όσον αφορά το Τμήμα μας και τις υπάρχουσες εξελίξεις στον τομέα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Κεντρικό κτήριο Τμ. Θεατρικών Σπουδών (Βασ. Κωνσταντίνου 21 & Τερζάκη)


Συντονιτικό Κατάληψης

Τμ. Θεατρικών Σπουδών



15 σχόλια:

  1. ω χαρώ τη πάλι για ενημέρωση. θα τη δούμε όμως το βράδυ.
    (παρακαλώ το/τη διαχειριστή/ίστρια να μην διαγράφεις τα σχόλια)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. pirazei an den paw.......giati eimai ligo makria

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @Spanos
    Πρώτον, η ειρωνία καλύπτει την αδυναμία μας στη χρήση ορθών επιχειρημάτων (υπάρχουν κι εξαιρέσεις, αλλά στην προκειμένη περίπτωση, ξέρεις, ξέρω και όλοι ξέρουμε ότι η ειρωνία σου δεν εξαιρείται του παραπάνω).
    Δεύτερον, μην προδικάζεις με τα γραφόμενά σου ότι η διαχείρηση του blog συμπεριλαμβάνει και τη διαγραφή σχολίων. Η ακροδεξιά και φασιστική νοοτροπία: "σ' ό,τι δε μ' αρέσει κλείνω το στόμα" ανήκει σε άλλους.

    @Ανώνυμος
    Όχι, δεν πειράζει. Όταν μπορέσεις να έρθεις στη σχολή κι ενδιαφέρεσαι σίγουρα θα ενημερωθείς σε μία από τις συνελεύσεις των φοιτητών που θ' ακολουθήσουν. Καλή αρχή, λοιπόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όταν βλέπω σχόλια μου να διαγράφονται εντός 2 λεπτών - "α έγραψε, 2 λεπτά μετά βγήκε, ας το διαγράψουμε δε θα ξαναμπεί" - φυσικά και το αναφέρω και αφήνω μια σκέψη για το αν περνάει και το blog, το ενημερωτικό blog της σχολής μας, τη φάση λογοκρισίας.

    Το ποιοί ενεργούν με φασιστικούς τρόπους και ποιοί όχι, άσε να το κρίνει κάποιος άλλος, όχι γιατί εκπροσωπώ μια παράταξη που χαρακτηρίζεται από πολλούς "φασιστική" (ίσως άδικα, ίσως δίκαια) και δε με συμφέρει, αλλά γιατί θεωρώ ότι δεν πρέπει να προπαγανδίζουμε με υπονοούμενα (βλ. "Η ακροδεξιά και φασιστική... ανήκει σε άλλους") συμφοιτητές μας, είτε πρόκειται για πρωτοετείς που δεν γνωρίζουν την κατάσταση που επικρατεί στη σχολή μας, αφού όπως είναι φυσικό μόλις γράφτηκαν και δε μπορούν να έχουν μια αντικειμενική εικόνα, είτε μεγαλύτερων ετών.

    Τώρα όσον αφορά την ειρωνία, συγγνώμη, αλλά όταν υπάρχει ένα πλαίσιο και από πάνω η επιγραφή "Δημοσίευση σχολίου", νομίζω ότι μπορώ να γράψω το σχόλιο μου, εφόσον δεν προσβάλλω προσωπικά ή ονομαστικά κάποιον. Και δεν έγραψα το σχόλιο ειρωνικά για να "την πω" ή να "ασχοληθώ" με κάποιον από τους διαχειρηστές του blog ή κάποιον από τα μέλη του Συντονιστικού Κατάληψης (όπως υπογράφηκε η παραπάνω ανακοίνωση). Το έγραψα γιατί κάθε χρόνο, στα τελευταία 3 που είμαι εδώ, η ενημέρωση προς τους πρωτοετείς δεν είναι αντικειμενική. Και όπως πάντα ενημερωτικά στοιχεία υπάρχουν, απλώς αναλωνώμαστε (και δε ζυμωνόμαστε, αναλωνώμαστε) με δευτερεύοντα πράγματα, όπως σχόλια για καθηγητές, πρόσωπα, καταστάσεις, παρατάξεις. Και στην ουσία οι συμφοιτητές μας που αναλαμβάνουν να ενημερώσουν (μιλάω για κάθε χρόνο, όχι μόνο για φέτος) τους πρωτοετείς, όπως είναι φυσικό έχουν άλλες απόψεις από τον καθένα για τις παρατάξεις, τους καθηγητές, τα μαθήματα και τα πρόσωπα, τις καταστάσεις που έκανα λόγο παραπάνω. Μ' αυτό τον τρόπο περνάνε στα λόγια τους, τις προσωπικές τους απόψεις που κάθε άλλο παρά ενημερωτικό είναι. Περισσότερο προκατειλημένο θα το έλεγα και προσωπικό θα το έλεγα, παρά ενημερωτικό το περιεχόμενο. Σου λέω στα 3 χρόνια που είμαι εδώ, τώρα αν φέτος αλλάξει κάτι, μετά χαράς θα είμαι εκεί για να το επικροτήσω.
    Προσωπική μου άποψη όμως είναι ότι ο άνθρωπος δεν άλλαζει. Και αν αλλάζει, αλλάζει δύσκολα. Πόσο μάλλον οι καταστάσεις. Ελπίζω πάντως, όπως προείπα, σήμερα να γίνει μια πραγματική ενημέρωση και όχι η έκθεση προσωπικών απόψεων, από τα άτομα που ανέλαβαν να ενημερώσουν τους πρωτοετείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η συνταξιούχα29 Σεπτεμβρίου, 2011 18:50

    Πιο φασιστικό απ' όλα θεωρώ να μην έχει κάποιος ελεύθερη σκέψη κι αυτή να επηρεάζεται από την εκάστοτε παράταξη που αυτός εκπροσωπεί. Τώρα... Όσον αφορά το ζήτημα της προπαγάνδας, μεταξύ κατεργαρέων ειλικρίνεια. Προπαγάνδα δεν είναι το να ενημερώνεις τους φοιτητές για τα τρέχοντα ζητήματα της σχολής. Προπαγάνδα είναι να φέρνεις κόσμο μέσα στη γενική συνέλευση από την παράταξή σου και να προσπαθεί να χειραγωγήσει τα άτομα που την απαρτίζουν. Τώρα για το αν είναι φασιστική η παράταξη που εκπροσωπείς, αυτό φαίνεται ιδιαιτέρως από τις φοιτητικές εκλογές, όπου η συγκεκριμένη παράταξη (ευτυχώς όχι ακόμα εδώ) φέρνει μπράβους και παρακωλύει τις διαδικασίες ατόμων που διαφωνούν με την εκλογική διαδικασία.
    Αντικειμενική ενημέρωση δεν υπάρχει πουθενά. Κατά συνέπεια κλείσε την τηλεόραση, τον υπολογιστή, μην ξαναπάς περίπτερο για εφημερίδα και ξεκίνα για ότι θες να ενημερωθείς να το βλέπεις ιδίοις όμμασι. Βέβαια πόσο αντικειμενικά μπορεί να βλέπει τα πράγματα κάποιος που μέσα σε 3 χρόνια έχει αλλάξει τουλάχιστον 3 φορές άποψη προς ποιόν φορέα θα πολιτικοποιηθεί.
    Τα πάντα βασίζονται πάνω σε προσωπικά ζητήματα. Αν θεωρείς ότι οι συμπεριφορές κάποιων καθηγητών, η ποιότητα των μαθημάτων και οι παρατάξεις και συγκεκριμένα πρόσωπα δεν επηρεάζουν προσωπικά τον καθένα μας, τότε περαστικά και εις άλλα με υγεία.
    Επειδή είμαστε ρεαλιστές, ζητάμε το αδύνατο.
    Η παθητικότητα δεν είναι χαρακτηριστικό του DNA, αλλά επίκτητο. Ίσως αυτό μπορεί να σε καλύψει.
    Όσο για την ενημέρωση των φοιτητών, μην ανησυχείς όσοι είναι να σε ψηφίσουν θα το κάνουν έτσι κι αλλιώς.
    Καλό απόγευμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γράψε τουλάχιστον ένα όνομα ή μπες με κάποιο λογαριασμό στο blog για να ξέρω με ποιόν μιλάω. με "συνταξιούχους" δεν μπορώ να συνενοηθώ. τώρα αν έχουν κάποιο όνομα, πολύ ευχαρίστως, για να μην κρυβόμαστε και πίσω απ'το δάχτυλο μας ή την οθόνη μας και "ονόματα" τέτοιου τύπου.
    καλό υπόλοιπο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η συνταξιούχα29 Σεπτεμβρίου, 2011 20:03

    "με "συνταξιούχους" δεν μπορώ να συνεννοηθώ."
    Φυσιολογικό είναι με τη πολιτική θέση που υποστηρίζεις.
    Θα τα πούμε από κοντά στη συνέλευση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. μια αλλα ερωτηση εχω.....την Δευτερα αρχιζουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @Ανώνυμος, τίποτα δεν είναι σίγουρο, σήμερα θα γίνει η ψηφοφορία το βράδυ. Η συνέλευση ξεκινάει 6-6.30 και αν δεν έχει απαρτία (65 άτομα, δεν ξέρω αν αυξήθηκε ο αριθμός λόγω εγγραφών των πρωτοετών) πάμε για Τρίτη. Αλλιώς κλασσικά την επόμενη Παρασκευή, αν δεν υπάρξει απαρτία και την Τρίτη. Να είσαι εκεί σήμερα στις 6.00 μ.μ.!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. αυτο ειναι το θεμα οτι εγω ειμαι μακρια...αλλιως δεν θα ρωταγα...παντως ευχαριστω παιδια....και αν μαθετε τιποτα νεοτερο για την εναρξη να το πειτε εδω.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Σχετικά με την ενημέρωση συμφοιτητή μας, θα ενημερωθείς λογικά από διαφορετικό θέμα του blog όταν υπάρξει κάτι νεότερο! Προς το παρόν η Γενική Συνέλευση δεν έγινε λόγω μη απαρτίας του Φοιτητικού Συλλόγου. Θα τα πούμε την Τρίτη 4 Οκτωβρίου στις 6.00μ.μ.!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ναι το ειδα και στην αρχη....ευχαριστω και οπως ξερετε αν κατι νεοτερο ενοιμερωστε......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. λοιπον τι εγινε σημερα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. τελειωσε η καταληψη....εεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. οχι η καταληψη δεν τελειωσε

    ΑπάντησηΔιαγραφή